2008 m. spalio 7 d., antradienis

One way [2006]

Lietuviškai: Vienintelis kelias.

Šantažo paveiktas, Edis, stiprios firmos komercijos direktorius, stengdamasis išsaugoti savo artėjančią santuoką ryžtasi melagingiems liudijimams suteikiant alibi prievartautojui, busimosios žmonos broliui. Taip jis liudija prieš savo geriausią draugę, kuri tapo prievartautojo auka... Tačiau, pasibaigus procesui Edis praranda viską: būsimąją nuotaką, kuri sužinojo apie jo buvusias meilužes, darbą, kurį gavo iš uošvio, kuris jau nebesudomintas padėti, ir geriausios draugės prieš kurią taip neapdairiai paliudijo...
Neužilgo kai prievartautojas nužudomas, kaltės šėšėlis krenta ant Edžio. Nors jis nekaltas, yra vienintelis įtariamasis byloje. Tačiau rodos jis žino kas žudykas.. Kaip elgtis dabar? Priimti kaltę ir nekaltai kentėti ar pakartoti savo klaidą?

Dramatiškas filmas, gana tikroviškai atspindintis žmogaus baimes ir ryžta aukoti svarbiausius dalykus, kad tik išgelbėti savo kailį. Daugybė puikių minčių apie baimę, pasiaukojimą, meilę, atleidimą, teisingumą ir nuoskaudą. Jausmingas ir liudnas filmas, pateikiantis mūsų žiauraus pasaulio realijas ir nevisuomet teisingas pastangas atitaisyti savo gyvenimą. 9 balai. Not bad.

Komentarų nėra: