2008 m. gruodžio 2 d., antradienis

Tais-Toi! [2003]

Lietuviškai: Užsičiaupk!

Prancūziškų komedijų krikštatėvis Francisas Veberis vėl sugrįžta prie sėkmingiausios kino formulės. Jis suporuoja du labai skirtingus ir nesuderinamus personažus, kurių nenuspėjami konfliktai sukelia labai juokingas situacijas.
Vienoje kalėjimo kameroje susitinka beprotiškai plepus, naiviai užsispyręs, bet nepaprastai geros širdies vagišius Kventinas ir keršto trokštantis tylenis nusikaltėlis Rubis, kuris niekaip negali atsigauti po mylimosios merginos nužudymo.
Galiausiai Kventinas ir Rubis neįtikėtinu būdu atsiduria laisvėje, kur jiems teks slapstytis nuo paiešką paskelbusio tardytojo, ginkluotų policininkų ir mafijos boso pasamdytų smogikų, o taip pat spręsti abipusius konfliktus.

Apie tai, kad tai puiki komedija kalba jau tai, kad ji tai ne amerikietiškas, o europietiškas produktas. Nebloga sveiko humoro dozė, graži istorija apie draugstę, bukumą ir nepastebimas savybes. Filmo siužetas sudeliotas sklandžiai ir nenuobodžiai. Pabaigoje atrodo gal kiek neužbaigta: norisi žinoti albanės panelės lemtį, o taip pat draugų Bistro atidarymo planų išsipildymą. Kaip bebūtų veikalas vertas dėmesio, 10 balų.

Komentarų nėra: