2010 m. liepos 17 d., šeštadienis

The Hurt Locker [2008]

Lietuviškai: Išminuotojų būrys.

Irako konfliktas pačiame įkarštyje. Elitinės išminuotojų komandos vadas žūva mūšio lauke - išlekia į orą. Jį pakeičia naujas komandos vadas – seržantas Viljamas Džeimsas. Atrodo, jog jis nebijo nieko: nei kulkų krušos, nei aplink sproginėjančių užtaisų. Jis beatodairiškai veržiasi į priekines mūšio linijas rizikuodamas tiek savo, tiek jam pavaldžių karių gyvybėmis.
Jis elgiasi taip lyg mirtis jam būtų nė motais. Tačiau jo pavaldiniai Senbornas ir Eldridžas dar neatsisveikino su sveiku protu ir juos vado pramuštgalviškumas gąsdina: Senbornui svarbiausia saugumas, o Eldridžas siaubingai bijo mirties. Tad naujasis vadas tampa tikru išbandymu abiems.

Pagal obuolys.lt.

Na, oskaras už filmo pastatymą, tad peikti jį nebūtų protinga. Žinoma, jeigu esi amerikietis. :D

Nes filmas yra įdomus ir vertinamas tuo, kad kabina amerikiečių jausmus. Jų karių, tarnaujančių karo zonose gyvenimą. Štatuose tai opi, daug diskusijų kelianti tema, tad žinoma, kad tokio pobūdžio filmas yra vertinamas. O kas mums, lietuviams iki tokių istorijų?

Filmas mėgina perteikti išminuotojų trijulės gyvenimą priešiškai nusiteikusiuose Bagdado užkampiuose. Paimami keli herojai: nutrūktgalvis išminuotojas ir du jo padėjėjai – vienas nuolat besirūpinantis saugumu, o kitas atsidūręs ne savo vėžėse ir sunkiai pergyvenantis tarnybos laiką. Kiek chaotiškai, bet įtikinamai perteikiami jų jausmai. Galbūt kiek trūksta gylio, kad užkabintų paprastą lietuvį, tad daugiau patiks „amerikonui“ arba kažkam kieno artimieji tarnavo karo zonose. O šiaip sunku duoti daugiau 8iš 10.

Komentarų nėra: