2010 m. rugpjūčio 19 d., ketvirtadienis

Inception [2010]

Lietuviškai: Pradžia.

L.DiCaprio vaidinamas herojus valdo kontorą, kurios darbuotojai sugeba pasinerti į žmonių sapnus bei implantuoti naują informaciją ar panaikinti seną. Naujas užsakymas – už viliojantį atlyginimą reikia įsiskverbti į sėkmingo verslininko smegenis bei įrašyti informaciją, kuri leistų jo konkurentams pakoreguoti verslininko mąstyseną.

Domas Cobb – talentingas vagis. Jis geriausias savo srities specialistas, kai kalbama apie ko nors išgavimą ar ko vertingo nukniaukimą, kol žmogus miega, o jo sąmonė tuo metu – pati pažeidžiamiausia.


Efektų prikimštas filmas, į kurį įpintas geras kiekis „Matricos“ tipo fantastikos ir originali idėja apie sapnus. Šiaip pagal savo struktūrą ir idėją, „Inception“ gana sudėtingas veikalas, tad pagarba scenaristams ir režisieriui, sugebėjusiems puikiai atskleisti mintį. Gana puikus veiksmo trileriukas, pagrobiantis žiūrovą ir nepaleidžiantis iki filmo galo.

Viena pagrindinių minčių savo atskambį randa „Avatar‘e“ ir kalba apie realybės suvokimą ir svajonių įsikūnijimą.

Nors filme yra šiokie tokie neaiškumai (pvz., mirus Fišeriui, jis turėtų patekti lygiu aukščiau, o ne žemiau), „Inception“ yra vienas geriausių mano matytų šių metų veiksmo filmų. Gal labai ilgam galvoje neliks, tačiau gerą dozę emocijų paliks. 5 balai.

2 komentarai:

Indrė rašė...

as pykstu. kaip tu galejai sita filma ziuret be manes a ???? as irgi norejau paziuret ..

Tarasas rašė...

Nu ka teks dabar tave i kina vest. :D