2013 m. birželio 14 d., penktadienis

Argo [2012]

Lietuviškai: Operacija Argo.

1979 m. į Irane esnačią Amerikos ambasadą įsiveržia vietiniai revoliucionieriai ir ten buvusius Amerikos piliečius paima įkaitais. Visgi šešiems iš jų pavyko pasprukti ir pasispėlti Kanados ambasadoriaus namuose. Valdžia pradeda kurti planus kaip slapta ir nesukeliant visuotinės suirutės pabėgėlius išgabenti iš šalies. Tam jie pasikviečia šios srities specialistą Tonį Mendezą.
Tonis sugalvoja sukurti fiktyvią filmavimo aikštelę ir pabėgėlius išgabenti kaip filmavimo grupę, bet nedaug trūksta, kad Irano apsauga išsiaiškintų tiesą, maža to, Amerikos vyriausybė ima abejoti Tonio plano sėkme.
Pagal obuolys.lt.
Filmas kaip ir pagal tikrus įvykius, vykusius prieš 40 metų. Dėl to šis filmas tampa įdomus. Žinoma, turint omenyje, kad operacija Argo buvo slapta, filme daugiau išmonės ir fantazijos, negu tikros tiesos. Tai nėra kažkokia labai ypatinga ir neįprasta istorija kinui, tačiau turint omenyje, kad ji reali – tai priduoda gerą dozę žavesio. Nėra čia didžiulės nuolatinės įtampos, nėra čia šaudymo ir ilgų gaudinių, tai paprasta, bet tikra istorija, kuri atsitinka ir pavyksta labai retai. 3 balai.

Komentarų nėra: