2015 m. kovo 22 d., sekmadienis

Focus [2015]

Lietuviškai: Susikaupk.

Nikis (vaid. Will‘as Smith‘as) yra gyvenime šilto ir šalto matęs aferistas – vienas geriausių savo srityje. Eilinio darbelio metu Nikis susipažįsta su neeiline mergina Džese, kurios mokytoju tampa. Pamažu jų bendravimas peržengia mokytojo ir mokinės santykių ribą. Vyras pažeidžia vieną pagrindinių savo pasaulio taisyklių – nepainioti darbo su jausmais. Išsiskyrimas tampa neišvengiamas.
Praeina treji metai. Buvę kolegos ir meilužiai netikėtai susitinka Buenos Airėse, kur, kaip netrukus paaiškėja, abu yra nusitaikę į tą patį grobį - jauną milijardierių, automobilių lenktynių fanatiką. Nikiui ši afera yra toji, po kurios galima sau leisti palikti verslą ir išeiti į užtarnautą poilsį. Tokia, kurioje negali būti nė menkiausios klaidos. Tačiau Džesė turi savų planų ir nežada lengvai pasitraukti. Buvę mokytojas ir mokinė stoja vienas prieš kitą pavojingame žaidime.


Willas Smitas pasirenka neblogus scenarijus filmams, kuriuose vaidina. Filmai apie aferistus yra painūs ir įtraukiantys, tačiau visi eina daugmaž tokia pačia linija. Ne išimtis ir „Focus“. Jame yra įmantrių galvosūkių, kartais nuspėjamų, o kartais netikėtai pasisukančių siužeto linijų, bet galiausiai finalas panašus į žanro pirmtakus. Tad jam nelemta likti ilgai atmintyje, nors filmas neblogas. 3/5.

Komentarų nėra: