2016 m. lapkričio 29 d., antradienis

Oblivion [2013]

Lietuviškai: Užmirštieji.

Tolimoje ateityje, prieš 60 metų Žemės planetą užpuolė ateiviai. Žmonija karą laimėjo, tačiau prarado savo gimtąją planetą. Žemės paviršius neatpažįstamai suniokotas, o jame knibžda Žemę užpuolę ateiviai. Išgyvenę žmonės buvo priversti evakuotis ir slapstytis padangėse.
Jack'as dirba Žemės paviršių ginančių zondų mechaniku. Vienas iš jo prižiūrimų zondų sugenda, todėl Jack'as yra priverstas leistis į žemę, kur avarijos vietoje vyras randa astronautę moterį. Kaip žemėje galėjo atsirasti žmogus ir kas per erdvėlaivis sudužo?
Šis atradimas priverčia Jak'ą abejoti viskuo, kuo jis iki šiol tikėjo ir suprasti, kad už utopijos debesyse ir suniokotos gimtosios žemės slypi kažkas daugiau.

Nemėgstu aš fantastikos, o dar apie kosmosą, tai iš viso absurdas. Bet šiuo atveju, kažkaip susidomėjau istorija. Ir džiugu, kadangi šiame filme niekas nepiktnaudžiauja efektais ir kosminiais daikčiukais. Veiksmas vyksta ateityje ir aplinka prie to pritaikyta, o visa kita yra istorijos vistymas. Istorija įdomi ir nespėja atsibosti. Yra momentas, kada scenarijus kiek pagreitėja ir nustebina, tačiau bendrai labai neblogai. Be to, man rodos, visai pavyko perduoti prarastos planetos grožį ir ilgėsį jai. Ir nors yra pastebimų filmo klaidų, bei happy endas, filmas neblogas. 4.

Komentarų nėra: