2008 m. birželio 24 d., antradienis

The Invasion [2007]

Lietuviškai: Invazija.

Žinomo vokiečių režisieriaus Oliverio Hirschbiegel‘io mistinis trileris su puikiu aktorių duetu Nikole Kidman ir Danieliu Craigu.

Tai is­to­ri­ja apie pa­slap­tin­gą epi­de­mi­ją, netikėtai užpuolusią visą planetą. Epidemija plinta netikėtu greičiu, sukeldama didžiulę paniką, nes žmonės pradeda radikaliai keistis ir nepaaiškinamai elgtis.

Psichiatrė Kerol bando atrasti raktą nuo baisios ir nepaaiškinamos ligos, kuria užsikrėtę žmonės naktimis tampa viskam apatiškos būtybės. Ir kai jos sūnus užsikrečia šia baisia infekcija, ji su kolegomis skuba ieškoti vaistų, kol likęs pasaulis dar neprarastas... Bet greitai Kerol supranta, kad tai labai sudėtinga, nes viruso kilmė – nežemiška, galbūt net atsiųsta ateivių. Ji suvokia, kas turi apginti savo sūnų, kuris galbūt yra svarbiausias raktas siekiant sustabdyti artėjantį antplūdį.

"Invazija" tai nauja žinomo Jacko Finney romano interpretacija.

Pagal kinas.info

Pagaliau atsirado daugmaž padoresnis mistinis trileris. Žinoma, jis yra iš "Aš esu legenda" serijos, tačiau skirtingai nuo pastarojo neapsiriboja vienu personažu, nėra ištemptas ir kvepiantis beprasmybe. Žinoma, gal prasmės didelės filme ir nėra, tai tiesiog kvapą gniaužiantis trileriukas. Šaiaip manau, kad autoriams neblogai pavyko išlaikyti žiūrovo dėmesį ir filmas struktūriškai yra labai neblogas. Beto yra įdomiu vingiu, kurie panašaus tipo filmuose kripsta kiek kitaip nei čia. 9 balai.

Komentarų nėra: