2008 m. rugsėjo 19 d., penktadienis

Fallen [1998]

Lietuviškai: Nuopolis.

Sėkmingas detektyvas po ilgo laikotarpio pagaliau sugauna ir pasodina žudyką manjaką Risą, kuriam įvykdydamas mirties nuosprendis. Tokiu būdu detektyvas įgyja garbingą metų policininko titulą.
Tačiau mirtys pradeda toliau tęstis ir bruožas bei žudymo būdas ligiai toks pats kaip Riso. Ar jis turėjo bendrininkų? Ar kažkas mėgdžioja šį psichopatą? Be to naujasis žudykas susisiekia ir nupasakoja kur lavonai tiktai detektyvui. Prasideda nauja byla, dar sudėtingesnė nei ankstyvoji. Ir tuomet detektyvas prisimena, kad prieš mirtį Risas jam uždavė mįslę, į kurią atsakymo teks ieškoti tiktai dabar. O kai surasti, ką su juo daryti?

Tačiau viskas ne taip paprasta, žmogžudystės susijusios su senovės demonu Azazeliu, kuris gyvena ir veikia per žmones, persiduodamas jiems per lytėjimą. Be Biblijos ir senovės aramėjų mokymo rodos neapsieisi...

Filmas įdomus bent tuo, kad į veiksmą painiojama Biblija. Senovės aramėjų mitologija, Bibliniai simboliai sumaišomi į vieną kruvą ir iškeliama teorija apie demonų egzistavimą ir žmonių valdymą siekiant atkurti senąją Babelę.
Filmas iš tiesų turi labai originalių vingių, netikėtaą ir įtemptą siužetą. Patiko. Geras trileris. Kalba apie dvasinio pasaulio egzistavimą, priklausomybę vienas nuo kito, pasitikėjimą savimi, pasiaukojimą ir pan. Pasižiūrėkit. 10 balų.

Komentarų nėra: