2010 m. kovo 10 d., trečiadienis

Sin city [2005]

Lietuviškai: Nuodėmių miestas.

Nuodėmių miestas – tikras pragaras Žemėje. Jo gatvėmis slankioja tokie išperos, kurių sutikti nenorėtų net pats velnias, tamsūs užkaboriai slepia juodžiausias paslaptis, o policija - tik įrankis nusikaltėlių rankose. Čia - kiekvienas už save, čia – akis už akį, dantis už dantį ir pasigailėjimo nėra.
Marvas (akt. Mikis Riurkė) – didžiausias šunsnukis prakeiktajame mieste. Prieš jį dreba kaip lapai ne tik policininkai, bet ir gatvės atmatos. Marvas nenugalimas ir tvirtas kaip plienas, bet jo širdis pasruvusi krauju. Jo vienintelė meilė Gouldi (akt. Džeimi King) žuvo nuo nežinomojo rankos. Dabar Marvą gyventi verčia tik keršto troškimas. Jo nesustabdys niekas ir vargas tam, kuris pasipainios jo kelyje.
Hartiganas (akt. Briusas Vilis) – policininkas, kaltinamas nusikaltimu, kurio nepadarė. Jis priverstas slėptis nuo senųjų priešų ir buvusių kolegų. Tik ne taip viskas paprasta, kai esi atsakingas ne tik už savo kailį. Mat Hartiganas prisiekė apginti nuo visokio plauko padugnių striptizo šokėją Nensi (akt. Džesika Alba). O padugnės – ne tik gatvės smogikai su Marvu priešakyje. Čia pakanka ir korumpuotų policininkų. Tokių kaip Džekis (akt. Benisijo del Toro), turintis ypatingą polinkį į žiaurumą.
Nuo Džekio naktinių išpuolių kenčia ir Geil (akt. Rozarija Dosan) su draugėmis. Tačiau merginoms pasisekė - jos (kaip ir Nensi) turi angelą sargą Dvaitą (akt. Klaivas Ouvenas). Tik Dvaitui pačiam praverstų pagalba. Jo angelas sargas tikriausiai žioplinėjo, kai likimas vyrukui pakišo koją. Dvaitas nelemto atsitiktinumo „dėka“ nužudė miesto didvyrį policininką. Dabar jam teks paplušėti, kad išvengtų problemų su teisėtvarkos sargais. Dar nežinia, kas bjauriau šiame prakeiktame mieste – susidurti su nusikaltėliais ar patekti policijos nemalonėn...
Klaidžiodamas Nuodėmių miesto gatvėmis gali sutikti bet ką – nusidėjėlius, gyvenančius švento meilės keršto troškulyje, šventuosius, slepiančius tamsias paslaptis. Tik tada jau nesitikėkit išlipti sausi iš balos... Nuodėmių mieste nesusitepusių nėra.
„Nuodėmių miestas“ – tai kultinio komiksų autoriaus Frenko Milerio istorijos ekranizacija.
Pagal kinas.info.

"Sin city" kaip jau minėta yra to paties pavadinimo komikso ekranizacija, todėl filmas tikrai yra neeilinis. Juodai baltas, su spalvotais elementais kiekvienoje istorijoje. Išskirtinis dalykas ir tas, kad dauguma visos aplinkos padaryta kompiuterine grafika, todėl sukuria tokį įspūdį, tarsi tai būtų pusiau animacinis filmas. Tačiau tai filmo nepablogina, o tik sukūria komikso įvaizdį.
Kaip bebūtų, filmuose mane daugiau domina idėjinė pusė. nors filmas surinko daugybę žvaigždžių, savo idėjine prasme jis gana tuščias ir panašus į laiko švaistymą. Plius gana žiaurus, viso filmo esmė - žiaurūs vyrų žudymai dėl mylimų moterų. Ši linija seka visą filmą. Nors filmas išsako keletą įdomių minčių (pvz. "Senis miršta, kad mergaitė gyventų. Teisingi mainai."), bendrai paėmus, tai beprasmis veikalas. Jei nesate per didelis komiksų gerbėjas, nešvaistykite laiko. 6 balai.

Komentarų nėra: