2011 m. rugsėjo 13 d., antradienis

Spartan [2004]

Lituviškai: Spartanas.

Pagrobta būsimojo prezidento dukra. Svarbiausia – gelbėjimo operacijos greitis ir slaptumas. Nekaltų žmonių gyvybės – tik antraeilis dalykas.
Robertas Skotas yra JAV karinių pajėgų pareigūnas, vykdantis tik ypač slaptas operacijas. Kai Skotui pavedama surasti dingusią aukšto JAV pareigūno dukterį, jo porininku paskiriamas naujokas Kurtis.
Dirbdami kartu su Specialiosiomis pajėgomis, sudarytomis iš Prezidento patarėjų, Specialiųjų tarnybų, Federalinių tyrimų biuro atstovų, Skotas ir Kurtis atseka prekybos baltosiomis moterimis tinklą, kuris gali būti susijęs ir su tiriamu pagrobimu.
Tačiau Skotui ir Kurčiui jau beveik atsekus jaunosios Lauros dingimo pėdsakus, žiniasklaidoje pasirodo ofiacialūs pranešimai, kad mergina žuvo nelaimingo atsitikimo metu.

Kaip bebuvo man apmaudu, bet filmas tikrai ne apie Spartą ir net ne senovę. Pasirodo mūsų laikais yra tokių vyrukų, pretenduojančių į spartiečius. Veiksmo filmas vieno herojaus pagrindu. Filmo pliusas būtų tas, kad jame nėra tokių banalybių kaip kad vienas žmogus sušaudo visą armiją ir pan. Deja, bet gana padrikas veiksmas, pagrindinis veikėjas nesukelia herojiško prisirišimo, tiesiog stebi vaizdą iš šono ir tiek, personažai nėra atskleisti. Žodžiu, nieko baisaus, jei šis filmas nepasirodys jūsų gyvenime. 2 balai

Komentarų nėra: