2012 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis

9 Pота [2005]

Lietuviškai: 9 kuopa.

9-osios kuopos veiksmas nukels į devintojo dešimtmečio pabaigą. Septyni karinę tarnybą atliekantys sovietų jaunuoliai po keletą mėnesių trukusių mokymų patenka į Afganistano mėsmalę - jiems lemta tarnauti legendinėje 9-ojoje kuopoje. Netrukus desantininkų grupė gauna svarbią užduotį, tačiau su ja nesusidoroja, ir mūšyje krenta visa 9-oji kuopa. Apie karo pabaigą sužino vienintelis išsigelbėjęs kuopos vadas.
Legendinė 9-oji kuopa tapo bene žinomiausiu Sovietų armijos padaliniu Afganistane. Nors didžiąją dalį kuopos sudarė įvairaus plauko nusikaltėliai ir chuliganai, daugiausiai Sovietų Sąjungos apdovanojimų už nuopelnus Tėvynei pelnė būtent ten tarnavę kariai.


Rusai, visada mėgo filmus apie karą, vis dėlto II Pasaulinis karas buvo laimėtas Tarybų Sąjungos dėka ir iki šiol veteranai Rusijoje yra labai gerbiami, o tokie filmai laikomi labai populiariais. Verta pažymėti, kad kaip ir daugelis rusų filmų tokia tematika, šis labai skiriasi nuo to, ką kuria apie karą amerikonai. Tai tikroviškas filmas apie herojų netektis, mirtis, nuodėmes,trūkumus ir stiprybę. Šia nėra superherojų, kurie sušaudo šimtus svetimos armijos kareivių. Tikras karas su tikra mirtimi. Filmui prideda daug žavesio ir tai, jog jis kurtas pagal tikrus įvykius. Šiaip kas mėgstat karinį kiną, tai yra puikus kąsnelis jums. 4 balai.

Komentarų nėra: