2014 m. spalio 23 d., ketvirtadienis

The November Man [2014]

Lietuviškai: Lapkričio žmogus.

Peteris (akt. Pierce Brosnanas) – itin patyręs ir aukštos klasifikacijos, puikiai treniruotas buvęs CŽV agentas. Šnipų pasaulyje jis buvo žinomas „Lapkričio žmogaus“ slapyvardžiu, tačiau jau kuris laikas Peteris mėgaujasi užtarnautu poilsiu ir ramiu gyvenimu Šveicarijoje.
Tiksliau – mėgavosi, kol jį ir vėl įvyliojo į pavojų kupiną slaptųjų agentų pasaulį. Tikėdamasis, kad tai bus jau tikrai paskutinė jo byla ir negalėjęs jos atsisakyti dėl asmeniškumų, jis įsitrauks į pavojingiausią žaidimą savo karjeroje.
Peterio užduotis – saugoti itin svarbią ir vertingą liudininkę Alisą (akt. Olga Kurylenko). Rodos, nieko sudėtingo, tačiau ilgai netrukus paaiškės, kad didžiausias jo priešas šioje misijoje – buvęs draugas ir kolega Davidas... Augant įtarimams dėl visos CŽV agentūros patikimumo, Peteris supras, kad šį kartą jis visiškai vienas – niekuo negalima pasitikėti, neliko jokių taisyklių ir tabu...


Jeigu pamatyčiau filmo "posterį" su žmogeliu per visą lapą, kurio rankoje ginklas, manęs toks filmas tikrai nesudomintų ir žiūrėti jį nuspresčiau tik jeigu kažkur rasčiau didelių pagyrų. Manau ne smurtu ir prievarta reikia viliuoti žmones į kiną. Na, bet "Lapkričio žmogų" mane "privertė" kartu su juo pažiūrėti mano kolega, su kuriuo gyvenome viename kambaryje.
Filmas pasirodė eiliniu veiksmo filmu su holivudiškom dramom ir terminatorišku visus guldančiu super-herojumi. Daug žadanti pradžia. Po pusvalandžio filmas staiga labai suletėja ir pradeda migdyti, bet nebijokite netrukus veiksmas vėl prasidės. Šiaip tai pasirodė gana daug neaiškumu, pakankamai gerai neišaiškinta filmo istorija. Žodžiu veiksmo megėjams turėtų patikti, bet giliai čia nėra ko kasti. 2/5.

Komentarų nėra: