2015 m. birželio 5 d., penktadienis

Divergent [2014]

Lietuviškai: Divergentė.

Ateities žmonija gyvena kitaip nei mes. Tobuloje visuomenėje žmonės gyvena penkiose pagal asmenines savybes suformuotose bendruomenėse: Eruditai, Taikingieji, Sąžiningieji, Bebaimiai ir Nuolankieji. Į atitinkamą bendruomenę paaugliai paskiriami specialios ceremonijos metu. Jie gali pasirinkti savo tėvų bendruomenę, arba išeiti į kitą. O didžiausias prakeiksmas tobuloje visuomenėje - apskritai likti be bendruomenės, tapti beluomiu. Tapti atstumtuoju.
Šešiolikmetė Beatrisė „Trisė" Prior gyvena Nuolankiųjų tėvų šeimoje. Artėjant jos apsisprendimo metui, testo metu mergina pademonstruoja savybes, budingas iš karto kelioms bendruomenėms. Tačiau toks savybių kompleksas toli gražu nėra privalumas. Priešingai - tai reiškia, kad žmogus gali tapti nenuspėjamu, o tuo pačiu - ir pavojingu tobulai visuomenei. Mergina nusprendžia slėpti savo paslaptį ir pasirenka Bebaimių luomą.
Kikvienas naujokas turi praeiti išbandymų seriją.Išbandymų procesui įsibėgėjus, Beatrisė ima vis labiau abejoti savo pasirinkimu ir galimybėmis įrodyti, kad yra verta pasirinktos bendruomenės. Vieną dieną Trisė sužino paslaptį, galinčią suskaldyti Ryžtingųjų, o vėliau - ir likusias bendruomenes. Skirtingos Beatrisės vidinės savybės dabar gali arba išgelbėti merginą ir jos mylimus žmones, arba juos visus pražudyti.

Geras ir įdomus filmas, kaip ir kiti panašūs, kelia moralinių dilemų klausimyną. Bėda ta, kad tokio žanro filmai jau pradeda kartotis. Paskutiniu metu, turime ne vieną panašias temas svarstantį filmą - "Bado žaidynės", "Siuntėjas" ir panašūs. Panašumų turi ir siužetai, ir tas kiek neramina, tačiau bendra filmo linija išlaikyta kitokia. Tad už įdomumą filmas vertas aukšto balo, bet už pasikartojimus duosime 4. :)

Komentarų nėra: