2015 m. spalio 3 d., šeštadienis

Men, Women & Children [2014]

Lieetuviškai: Vyrai, Moterys ir vaikai.

Kai ieškoma informacija kelių klaviatūros mygtukų spustelėjimo atstumu, o mobiliųjų telefonų signalas pasiekia atokiausius žemės kampelius - mūsų veidus vis dažniau apšviečia ne saulės, o šalta ekrano šviesa. Koncertuose, kai atlikėjas prašo pakelti rankas į viršų - pasirodo jūra telefonų fotografuojančių įvykį ateities kartoms.
Pagal rašytojo Chad Kultgen novelę “Vyrai, moterys ir vaikai” tokiu pačiu pavadinimu pastatytas režisieriaus Jason Reitman filmas, kuriame vaidina komedijos aktorius Adam Sandler.
Filme “Men, Woman & Children” reflektuojama, kaip keičiasi mūsų asmeniniai ir asmeniniai seksualiniai santykiai, kai mūsų geriausi draugai - skaitmeniniai nuliai ir vienetai. Tema aktuali, kai statistinė dauguma esame susituokę su technologijų kompanijomis.


Nežinau kokio bukumo turi būti recenzentai ir filmų portalai, pamatę Adamo Sandlerio pavardę, iš karto skelbiantys, jog filmo žanras yra komedija! Anaip tol. Šį kartą Sandleris meistriškai atlieka rimtą rolę, o pats filmas gyli ir prasminga drama. Ir jis visai ne iš tų, prie kurių sėdi ir lauki kada jau prasidės veiksmas. Įtraukiantis ir sudominantis siužetas atskleidžia koks milžiniškas yra šiuolaikinių kartų atotrūkis, kaip skiriasi šiuolaikinių paauglių gyvenimas nuo to, kaip gyvenome mes ir kaip tėvams reikia įdėti dideles pastangas, kad suprastų savo vaikus. Puikus filmas. Labai patiko ir davė įdomių minčių, dar ir dabar apie jas galvoju. 5/5.

Komentarų nėra: