2008 m. kovo 28 d., penktadienis

The Mist [2007]

Lietuviškai: Pražūtingas rūkas.

Siaubiakas. :) Po didelės audros į kraštą ateina keistas rūkas. Atrodo toks kaip ir visada tik labai tankus ir eina per visur: ar tai žemė, ar vanduo jam nesvarbu. Filmas apie tai, kaip šis rūkas užtinka vieną iš parduotuvių ir joje buvusius pirkėjus. Pasirodo, kad kartu su rūku atėjo jame gyvenančios siaubingos būtybės, kurios jokių būdu neatsisako žmogienos. Parduotuvytėje esantys žmonės bando išgyventi buvimą rūke ir išsigelbėti savo gyvybes.


Na, čia kaip ir siaubiakas. Aš nekenčiu siaubiakų, kurių veiksmas grįstas krauju. Tai tiesiog bjauru. Šis yra ne toks. Nors ne tokio tipo, kaip man patiktų. Man patinka filmai su psichologiniu spaudimu ir įtampa. "Pražūtingas rūkas" nėra tos serijos filmas. Jis pastatytas pagal Stepheno Kingo vieną iš romanų (ar kaip čia juos vadina?).
Pradžia yra įdomi ir intriguojanti, bet pati filmo idėja nuvylė. Galvojau bus kažkas įdomesnio, o čia filmas apie pabaisas. :] Šiaip jis nėra labai baisus. Gal net visai nebaisus.
Filmas neblogai parodo žmones, esančius panikoje ir baimėje, besistengiančius griebtis paskutinio išsigelbėjimo šiaudelio, koks absurdiškas jis bebūtų. Gaila, kad šiek tiek pasityčiojama iš krikščionybės. Parodoma viena krikščionė-fanatikė, kurie nesveikai pateikia paskutinių laikų interpretaciją ir sieja įvykius su apokalipsę, kas galų gale atveda prie žudymų. Dar vienas minusas tai filmo pabaigos aspektas, surištas su savižudybe. Šiek tiek kvailokas ir manau destruktyvus. Nors padaro įdomesne pabaigą. Nors buvo gana nuspėjama.
Šiaip siužetas nėra kažkuo ypatingas, o gana tradicinis. Šiaip filmui duočiau 6-7 balus.

1 komentaras:

Zaahra rašė...

filmo pabaiga mane sukrete.. net nesitikejau tokios pabaigos.. ziauru..