2008 m. kovo 9 d., sekmadienis

No Country for Old Men [2007]

Lietuviškai: Šioje šalyje nėra vietos senukams.

Filmą žiūrėjau, kadangi naujas, Lietuvoje premjera tik 2008 metais vasarį buvo. Beto daugelio žurnalų atsiliepimai gana neblogi.
Siužetas yra maždaug toks: Teksaso dykumose koubojus netyčia pataiko ant neseniai įvykusių šaudynių rezultato. Narkotikų prekeiviai ir pirkėjai kažko nepasidalino ir visi guli sušaudyti, o netoliese ir "sakvojažas" su pora milijonų žalių. Na, žmogelis nusprendžia pagerinti gyvenimą ir proglausti pinigėlius.
Bet tik jam spėjus pasisavinti "sakvojažą", kai tuojau pat prasideda jo medžioklė. O medžiotojas tikras psichopatas, dažnai lemiantis žmonių gyvybės klausimą pagal išmestą monetą.

Žiūrėdamas filmą tik vieną kartą užmogau, o šiaip filmas turi tam tikrą savo įtampą, kuri visai nėra palaikoma jokios muzikos, kas sudaro tokia kitur neregėtą šiek tiek atmosferą. Po peržiūros susimastai: ar buvo čia kokia nors prasmė? Ir nusprendi, kad greičiausiai ne. Ir tada stebėsi kaip tokie filmai patenka į kinus...

Dar kila mintis, kad gal ta prasmė paslėpta taip toli, toli, kad prie jos neprisikasti? Bet neužilgo atmeti ir tą paskutinį filmo šansą. Neikit. Kaip sako cinema.lt komentatoriai - išbrauksit porą valandų iš savo gyvenimo.

Komentarų nėra: