2008 m. gegužės 26 d., pirmadienis

Yamim Kfuim [2005]

Lietuviškai: Sustingusios dienos.

Filmas apie vienišą merginą narkotikų prekeivę, kuri pardavinėja "laimę". Ji nakvoja tai viename, tai kitame tuščiuose Tel-Avivo butuose ir slepia savo asmenybę, kažin ar pati žino savo vardą... Vieną dieną ji pasiryžta susitikti su savo vieninteliu draugu iš chato Alexu. Jie nespėja pamatyti vienas kito, kadangi tam sutrugdo teroristinis išpuolis, po kurio Alexas patenka į komą. Merginą laikinai apsigyvena jo bute, sielvartauja dėl jo praradimo, kasdien jį lanko, svetimiem prisistato jo vardu ir net eina vietoj jo į darbą. Kai kažkieno asmenybė pasisavinta, ar lengva grįžti atgal į savo gyvenimą?

Dar neteko matyti šiuolaikinio žydų kino. Apart "Ushpizin", kuris yra tikrai neblogas. Taigi idomu buvo įvertinti šį filmą.
Šiaip filmas įdomus, niūrus ir kažkoks psichodelinis. Jis yra žydiškas variantas tokių filmų kaip "Butterfly effect", "Memento" ir panašių. Paskutinį filmo pusvalandį nesupranti kas vyksta, o kai filmas pasibaigia galvoje vis dar šimtai klausimų "Tai kas ten buvo?" tipo. Filmas yra neblogas. Įdomu tai, kad visas filmas yra juodai baltas ir tik porą minučių kai merginą užvalgo "laimės eleksyro" filmas pasidaro spalvotas. Kas tai? Ar nemokama narkotikų reklama? Kita vertus herojė yra pasakiusi, jog tai ką matysite filme gali būti narkotikų pasekmė. Šiaip nėra iš tų eilinių filmų. Pasižiūrėkite bent dėl to, kad jis žydų kalba. :)

Komentarų nėra: