2012 m. spalio 29 d., pirmadienis

Gegen Die Wand [2004]

Lietuviškai: Galvą į sieną.

Naktinio Hamburgo gatvėmis visu greičiu lekia mašina. Tiesiai į sieną. 40-metis turkas Cahitas, pasišlykštėjimą savo gyvenimu malšinantis alkoholiu, taip nusprendė baigti gyvenimą. Tačiau nepasisekė: jis liko gyvas ir suknežintas...
Cahitas patenka į psichiatrijos kliniką, kur susipažįsta su jauna turke Sibele, kuri taip pat mėgino žudytis. Norėdama išvengti konservatyvių tėvų primestų vedybų, Sibele įkalba Cahitą fiktyviai santuokai. Dabar ji gavo taip trokštamą laisvę ir galimybę džiaugtis gyvenimu. Tačiau du žmonės net negalėjo numanyti kaip toks žingsnis pakeis jų gyvenimus.

Šiaip tai puikus filmas, labai gyliai kapstantis žmogaus gyvenimo be Dievo tragediją. Neviltis, depresija, šlykštulys ir nenoras gyventi bei pasimetimas lydi visą filmą. Puikiai parodoma kaip žmonės eina iš proto, kuomet negali rasti gyvenimo prasmės ir nežino su kuo tas gyvenimas valgomas. Ėjimas į dugną. Puikiai perteiktos žmonių gyvenimo tragedijos, kurios iš esmės tokiomis ir išlieka iki filmo pabaigos. Pažiūrėjus filmą, suvoki, iš kokio apgailėtino gyvenimo mus pakelė Dievas. Ir pasidaro labai liūdna nuo minties, kad tuo gyvena labai daug pasaulio žmonių. Filme yra nemažai nesantuokinio intymumo scenų, per daug. Nors akivaizdu, kad tokiu būdu herojai tikisi bent trumpam pamiršti savo egzistavimą ir pabėgti nuo savo gyvenimo. Jeigu ne tai, galima būtų duoti aukščiausia vertinimą. :) 4 balai. N-18.

Komentarų nėra: