2012 m. spalio 9 d., antradienis

Save Me [2007]

Lietuviškai: Gelbėk mane.

Jaunuolis, gyvenantis palaidą homoseksualo gyvenimą ir priklausomybėje nuo narkotikų su tėvu pagalba, nusprendžia keisti savo gyvenimą. Jis atvyksta į homoseksualizmo reabilitacijos centrą Genesis House, kur kartu su kitais vaikinais mėgina tapti laisvu su Dievo ir kitų krikščionių pagalba. Gyvenimas pradeda keistis, bet ar pavyks jam pakeisti jį kardinaliai, kad grįžti į visuomenę laisvu nuo savo sutrikimo?

Žinant, kad šis filmas yra remiamas ir rodomas gėjų ir lesbijiečių kino festivalyje,  tikėtis, jog jis bus objektyvus - yra sunku. Vis dėlto, kūrėjai mėgino kaip įmanoma išlaikyti pusiausvyrą tarp dviejų pasaulėžiūrų. Iš vienos pusės parodomi nuoširdžiai tikintys centro vadovai su bibliniu požiūriu į homoseksualizmo problemą, tačiau kartais kiek persistengiantys su kontrole, iš kitos pusės parodomi homoseksualai kaip žmonės, gyvenantis gyvuliškais vienos nakties inkstinktais. Be viso kito dramatizmo, ši dviejų pusių realybę parodyta gana objektyviai, tad už tai filmas vertas mano balo.
Žinoma, pats galutinis filmo tikslas, mėginantis parodyti, jog įmanoma vienu metu būti homoseksualu ir būti nuoširdžiu krikščioniu, yra absurdiškas ir nebiblinis, o priimtinas gali būti tik tiems, kas į bažnyčią eina per Kalėdas ir Velykas. Vieno ko vertas filmo plakatas. Dėl to tokius filmus mielai žiūri per žydruosius filmų festivalius. 4.

1 komentaras:

Tarasas rašė...

Beje, bjauriausia musu laiku apgavyste yra ta, kad jeigu dvi merginos myli viena kita, tai jos lesbietes; arba jeigu du vaikinai nuosirdziai myli vienas kita - tai jie gejai. Ei zmones, tai visiskai normalu ir tai vadinama draugyste!