2012 m. spalio 17 d., trečiadienis

The Pursuit of Happyness [2006]

Lietuviškai: Ieškantys laimės.

Chrisui Garneriui gerokai nesiseka. Sunkiai besiverčianti šeima gyvena gana skurdžiai. Žmona be pertraukos dirba gamykloje, sūnelis laiką leidžia darželyje, o Chrisas desperatiškai vaikšto po ligonines ir bando pardavinėti abejotinos vertės rentgeno aparatus. Jam nesiseka, aparatą pavogia, buto šeimininkas grasina išmesti iš nuomojamo buto, o nesutarimai su žmona tik auga.
Galiausiai, žmona neištveria ir išvyksta į Los Andželą, o kartu su sūneliu gatvėje atsidūręs afroamerikietis Chrisas Gardneris nepraranda žmoniškumo – kaip bebūtų sunku, jis stengiasi nepasiduoti, jis turi kovoti už du ir siekti įgyvendinti seną svajonę – tapti brokeriu, kurie atrodo esą nuolatos laimingi...


Kažkaip man šis filmas pasirodė pakankamai sunkus. Kiek sukrečiantis ir liūdnas, jis mus perkelia į Amerikos svajonių šalies gyventojų vargus. Didelė dalis amerikiečių vos suduria galą su galu. Apie tai yra šis filmas. Žiūrint filmą kažkaip skaudu suvokt, kad kai kurie žmonės taip sunkiai verčiasi, bet puikiai matome aplink save daug tokių dramų. Bežiūrint, emocijos yra įvairiausios - nuo nuobodulio, iki sukrėtimo. Visko čia yra. 4.

Komentarų nėra: