2017 m. sausio 10 d., antradienis

The Revenant [2015]

Lietuviškai: Hju Glaso legenda.

1823 metais Hju Glasas (akt. Leonardo DiCaprio) - patyręs keliautojas ir vienas geriausių kailių medžiotojų, vienos ekspedicijos metu akis į akį susiduria su nuožmiu lokiu. Tarp lokio ir žmogaus kilusi dvikova baigiasi ne taip, kaip medžiotojas tikėjosi. Nors Hju pavyksta nukauti lokį, šis medžiotoją sužeidžia kone mirtinai. Vienintelė sunkiai sužeisto ir sąmonės netekusio Hju viltis - jo bendražygiai. Tačiau draugą slaugyti paskirtas Džonas Fidžeraldas (akt. Tom Hardy), ne tik palieka Hju likimo valiai, pavagia visus jo ginklus, bet ir nužudo jo sūnų.

Atgavęs sąmonę, sunkiai sužeistas ir beginklis, vedamas vien nepalaužiamos valios, meilės šeimai ir keršto troškimo, Hju vienui vienas turės įveikti 300 km bei stingdančius žiemos pavojus, kad apgintų savo vardą ir šeimos ramybę.

 

Tikrai nuoširdžiai norėčiau pamatyti žmogų, kuris kuria lietuviškus filmų pavadinimus. "Kuria" čia tiesiogine prasme, nes labai dažnai jie neturi nieko bendro su tikruoju filmo pavadinimu...
Apie filmą. Jis geras. Turint omenyje, kad šis pasakojimas turėjo kažkada vietą istorijoje, jis tikrai pribloškiantis. Tačiau kiekvienas gyvenimas, vedamas keršto yra apgailėtinas, nes atkeršijus, gyvenimo prasmė yra prarasta. Ne tam mus sukūrė Dievas. Bet apie filmą. Įspūdinga gamta, puikiai perteikta atmosfera, besivoliojančio purvuose Leo vaidyba, indėnai ir turto troškimas. Viskas pavaizduota visai neblogai. 4/5.

Komentarų nėra: