2008 m. vasario 27 d., trečiadienis

Gone Baby Gone (2007)

Lietuviškai: Dingusioji.
Filmą žiūrėjau kadangi jis kaip ir naujas, be to neblogi atsiliepimai apie jį. Šiaip nesivaikau naujų filmų, nes dauguma ju – tikras šlamštas, bet išskirtinai galima pažiūrėti šį bei tą.
Filmas - tai detektyvinė istorija. Dingsta 8 metų mergaitė Amanda. Jos motina narkomanė, o jos brolis su savo žmona nusamdo jaunų detektyvų porą. Prasideda mažosios paieškos, kurie iš pradžių neturi sėkmės, po to atsiranda viltis, tada išblėsta, o paskui išsiaiškinama kad viskas buvo visai ne taip.


Žodžiu, filmas yra neblogas. Įdomokas. Įdomiausia turbūt yra tai, kad kai galvoji kad jau byla išnarpliota, staiga atsiranda naujų įkalčių ir viskas pasisuka visai kita kryptimi ir taip kažkur apie 4 kartus. Filmas žiūrisi įdomiai, gal kiek ilgokas, tačiau Benas Afflekas (net nežinojau kad jis kažką ir režisuoja) pasistengė, kad filmas vis pakaitintų susidomėjimą. Filmui duočiau 8 balus už tai, kad scenarijus gan netikėtai keičia savo kryptį.
Deja, mano nuomone, nepavyko išlaikyti aiškumo, daug vardų, galima susipainioti apie ką šneka, kas čia kaltas, kartais neaiški filmo tėkmė, atsiranda naujų žmonių ar įvykių, kurie anksčiau nebuvo pristatyti, neaišku kas jie. Na, bet kaip bebūtų filmas įdomus.
Viena, turbūt pagrindinių, iškeliamų minčių yra kad mes niekada nežinome ar mūsų sprendimai padarys gerą darbą ar ne. Ar jie bus į naudą, ar tik pablogins reikalą.
Pasižiūrėkit.

3 komentarai:

Zaahra rašė...

Nzn, nzn... man taip liudna buvo po to kai paziurejau si filma.. gan liudnokas..
iki pat filmo vidurio vis tikejau kad mergaite gyva :) pacioj filmo pabaigoj man taip jos gaila buvo.. juk taip ir yra.. tevu narkomanu vaikai nukencia, neturi savo vaikystes, neretai ir nuzudomi..ziauri realybe.. :( labai daug minciu kilo po to kai perziurejau si filma.. :/

Tarasas rašė...

Nu jo, bet as visiskai suprantu ir pagrindini veikeja.
kokia ziauri bebutu mama, ji vis delto mama ir vaikas turetu but su ja. Juk mes savo mamas mylim tokiom, kokios jos yra, kad ir nevisada jos mums patinka.
Galbut problema galima buvo sprest ir kitaip, nevogt mergaites. Nzn.

Siaip ir ta puse teisi, ir ta. Sunku kazka palaikyti. Matyt, tiesiog parodomas paradoksas is musu gyvenimo, kad nzn kas yra geriau ar teisingiau.

Zaahra rašė...

nzn nzn, mano manymu tokios "mamos" nevertos mamos vardo. ko gali ismokyti tokia "mama" savo vaika, ar ji labiau rupinasi vaiku ar savimi? negerbiu tokiu moteru.. filmas tikrai geras. daug minciu kila poto kai paziuri