2008 m. vasario 29 d., penktadienis

The Life Of David Gale (2003)

Lietuviškai: Deivido Geilo paslaptis.

Nežinau dėl kokios priežasties, bet Indrė šį filmą gavo. Po ilgo laiko pasiryžau pagaliau pažiūrėti jį. Na, tiesa sakant tiesiog prie užsakytos į namus picos reikėjo kažką pažiūrėt. :D

Deividas Geilas yra Ostono universiteto gerbiamas ir mėgstamas filosofijos profesorius. Jis yra aktyvus mirties bausmės įstatymo priešininkas, bet staiga jis pats atsiduria ant teisiamųjų suolo. Geilas kaltinamas dėl išprievartavimo ir nužūdymo, jam lieka 4 dienos iki mirties bausmės įvykdymo. Reporterė Elizabet Blum turi tris paskutinius interviu prieš profesoriaus mirtį. Jis pasakoja jai istoriją, teigdamas jog nėra kaltas, teismai gi visi nuteisė Geilą mirtimi ir atmetė apeliacijas. Ko tikisi Geilas iš reporterės? Ar pavyks jai atskleisti Geilo paslaptį, kuri tikrai yra?


Filmas yra neblogas. Visą filmą išlaikoma įtampa ir neleidžia nuobodžiauti. Meistriškai padaryti filmo vingiai. Ir nors pradžioje atrodo gan aiškiai kaip viskas baogsis, pasirodo jog viskas ne taip jau paprasta. Pasižiūrėkit. 8 balai. Yra keltas intymių scenų. N-16. :D Filmas mintis yra pasiaukojimas dėl kilnaus tikslo, siekiant padaryti gerą ne sau, bet ateičiai. Gražus filmas.

1 komentaras:

Zaahra rašė...

Man sis filmas irgi patiko, tikrai nesitikejau tokios pabaigos.. :/