2009 m. sausio 8 d., ketvirtadienis

The Dark Knight [2008]

Lietuviškai: Tamsos riteris.

Dar viena intriguojanti istorija apie legendinį komiksų personažą Betmeną. Fantastiniame veiksmo filme „Tamsos riteris“ („The Dark Knight“) paslaptingasis žmogus šikšnosparnis vėl mes iššūkį nuskikaltėlių pasauliui ir taps vilties ir teisingumo simboliu korupcijoje skendinčiam miestui. „Tamsos riteris“ - paskutinis užbaigtas kino projektas, kuriame spėjo nusifilmuoti netikėtai miręs aktorius Heathas Ledgeris “. Juostoje jis atlieka nesaikingo linksmintojo - juokdario Džiokerio vaidmenį. Režisieriaus Chriso Nolano kriminaliniame veiksmo trileryje taip pat pasirodo aktorius Christianas Bale‘as, suvaidinęs filmuose „Traukinys i Jumą“, „Manęs čia nėra“ ir „Prestžas“.
Padedamas leitenanto Džimo Gordono ir advokato Charvio Dento, Betmenas ruošiasi sunaikinti kriminalines organizacijas, kurios savo nusikaltimais ir išsišokimais vargina miesto gyventojus. Šis bedradarbiavimas duoda nemažai naudos, bet netrukus juos ima persekioti gerai įbaugintiems Gotemo gyventojams pažįstamas piktadarys Džiokeris.
Filmo režisierius Cristopheris Nolanas laikomas vienu originaliausių jaunosios kartos režisierių. Jo provokuojantys trileriai "Memento", "Nemiga" ir „Prestižas“ sėkmingai buvo rodyti Lietuvoje.
(Garsų Pasaulio Įrašai)

Tai eilinis filmas apie super-heroju. Betmena. Zinoma, sikart istorija yra siek tiek kitokia nei visuomet. Niekas taip ir nesuzino Betmeno asmenybes, netgi patys blogiukai.
Zinoma, neimanoma neatkreipti demesio i filmo minusus, kuriu tikrai yra nemazai. Pvz nera aiskus galutinis pagrindinio blogiuko likimas. Daug efektu yra gana netikroviski, pvz super motociklas vaziuoja labai jau dirbtinai. Kovos yra labai jau dirbtinos, zodziu filmo scenarijus arteja prie idomaus, taciau filmo ekranizacija stokoja tvarkos ir atidirbimo. Keista, kad filmas gavo 5 žiūrovų simpatijų apdovanojimus. 7 balai.

Komentarų nėra: