2009 m. sausio 25 d., sekmadienis

Eagle Eye [2008]

Lietuviškai: Sakalo akis.

Ar įsivaizduojate situaciją, kai vieną dieną jūsų gyvenimas jums nebepriklauso? Kasdienę rutiną, mielus įpročius, pomėgius, bendravimą su šeima ir draugais atima kitas asmuo. Jis nematomas, neabejotinai galingas ir jam visiškai neįmanoma pasipriešinti.
Tokioje nepavydėtinoje situacijoje atsidūrė Džeris (akt. Shia LaBeoufas) ir Reičel (akt. Michelle Monaghan). Dviejų vienas kito nepažįstančių žmonių gyvenimai akimirksniu pasikeičia, kai į jų mobilųjį telefoną paskambina moteris. Užteko vieno nurodymo elgtis taip, kaip ji pageidauja, ir Džeris su Reičel supranta, kad nepažįstamoji nejuokauja. Spąstai, šantažas, FTB tardymai, šūviai ir sprogimai – jie nespėjo net susigaudyti, kaip gyvenimas akimirksniu prarado pagrindą. Abi aukas nežinomo tikslo link veda troškimas išgyventi ir nuolatinės komandos mobiliuoju telefonu. Netikėtai susitikę šiame chaose, Džeris ir Reičel supranta tapę mistinės, šėtonišką nužudymo planą turinčios moters įrankiais. Kuomet kiekvienas jų žingsnis žinomas iš anksto, pora turi rasti būdą, kaip pergudrauti moterį, kol ji jų nenužudė.
„Sakalo akis“ – vienas labiausiai intriguojančių filmų šį rudenį, žiūrovams pateikiantis puikų įtampos, gudriai suregzto siužeto, veiksmo ir talentingų aktorių derinį.
(Forum Cinemas)

Filmas neperseniausiai buvęs kino teatruose. Jei jums patinka veiksmo filmai, tai šis be abejo bus tikrai geras laiko praleidimas. Verta pažiūrėti galbūt vien dėlto, kad tai yra puikus fantazijos vaisius, kuris yra labai realus netolimojoje ateityje: kai niekur nepabėgsi ir nepasislėpsi, esi piverstas daryti tą, ką nori kiti. Primena žodžius iš Apreiškimo knygos apie tai, kad Antikristo laikais niekas negalės nei pirkti, nei parduoti, viskas bus pavaldu tam tikrai sistemai. Šiuo atveju - galingam kompiuteriui.
Nors pati filmo mintis apie tai, kaip viską užvaldo nepasklusnus kompiuteris yra nenauja ir primena "Absoliutaus blogio" siužetą, filmas sukurtas manyčiau įdomiau ir efektingiau. Žinoma ir žanrai skiriasi. Ir dar puikus dalykas yra tas, kad čia nėra įžymių aktorių, kaip kad kokiam "Terminatoriuje" ar "Batmane", o rolės patikėtos naujoms žvaigždėm.
Žodžiu, filmas yra geras, prikaustantis dėmesį ir suteikiantis neblogą adrenalino dozę. O ir mintis kaip ir sakiau, primena kažkuo Biblines pranašystes. 9 balai.

Komentarų nėra: