2008 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe [2005]

Lietuviškai: Narnijos kronikos: liūtas, burtininkė ir drabužių spinta.

Pagaliau pažiūrėjau šį įžymujį filmą pagal C.S.Lewiso knygą. Nėra didelė paslaptis, kad autorius būdamas tikintis, perpasakoja Jėzaus Kristaus ir Jo pasaulio išgelbėjimo istoriją simbolinėje pasakoje. Šių dienų žmogui, kuriam jau atsibodo krikščionybė, suteikiama galimybė pažvelgti į Kristaus auka iš naujo.

Filmas pasakoja apie tai kaip keturi vaikai per paslaptingą drabužių spintą patenka į fantastinį pasaulį, kur gyvūnai kalba taip kaip žmonės, kur gyvena stebuklingos būtybės, tačiau kur yra amžina žiema dėl Narnijos pasaulį užvaldžiusios burtininkės. Pranašystė byloja kad kai Narnijoje pasirodys 2 Adomo sūnūs ir 2 Ievos dukterys, ateis burtinin
kės eros pabaiga ir teisėtas karalius Aslanas grįš į valdžią.
Karalienė stengiasi sunaikinti vaikus, o Aslanas pereina patyčias ir paaukoja savo gyvybę kad išgelbėti juos. Praėjus kuriam laikui, kai mušis tarp blogio ir gėrio įsivažiuoja, Aslanas prisikelia ir skuba į pagalbą vargstantiems kovotojams...

Filmas įdomus. Ypatingai stebėti paraleles tarp Biblinio ir Lewiso pasakiško siužeto. Naudinga pažiūrėti, kad iš kitos pusės žvilgtelti į Kristaus auką. Įdomiai žiūrisi, geri vaizdai, graži vaidyba. Ne visada išlaikoma filmo energija, tačiau pasaka nebloga. Graži. :) Pagaliau pažiūrėjau po ilgo ruošimosi. Tai jau geras ženklas. Žodžiu, nuomokitės jei nematėt.
Beje, 2008 išeina "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian". Jei patiko pirma dalis, neužilgo galėsite skubėti to the cinema antrosios. ;)

1 komentaras:

Zaahra rašė...

man labai patiko, geras filmas.. :)