2008 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

Green street hooligans [2005]

Lietuviškai: Futbolo huliganai.

Ant šio filmo užkliuvau, kiek pamenu, naršydamas kažkieno filmoteką. Nusprendžiau pasižiūrėti, nes pagal pavadinimą panašu į kokį tais "New York gangs", kuris savotiško tipo filmukas. Ir ką gi, nesuklydau.

Filmas yra apie gaują, futbolą, patriotiškumą ir draugų ištikimybę. Anglijoje kiekviena futbolo komanda turi savo gaują
, kurios "sutinka" viena kitą po rungtynių, prieš, arba šiaip bet kur. Na, ir skriaudžia vieni kitus. :) Panašiai kaip pas mus būna su Žalgirio ir Ryto fanais.
Vienas amerikietis vaikinukas išmetamas iš Harvardo žurnalistikos fakulteto ir atvyksta į Angliją pas sesę. Čia jam tenka susipažinti su jos vyro broliu, kuris yra vienos iš gaujų vadeiva. Labai greitas jaunasis jankis yra įtraukiamas į smurto ir adrenalino liūną ir tampa savu gaujoje. Tai tęsiasi iki tol, kol vaikinukas nesužino kaip stipriai gaujos nemėgsta visko, kas susiję su žurnalistais. Gauja pradeda įtarinėti jį šnipinėjant ir renkant medžiagą straipsniui ir priima jo įsiliejimą į gaują kaip išdavystę...

Filmas apie stipria draugystę, grista gaujos įstatymu, apie meilę savo šeimai, pasiaukojimą, išdavystę, teisingumą. Ir žinoma dramatiška pabaiga... Filmas visai fainas. Pradžia gal kiek nuobodoka, bet link pabaigos filmas įsibegėja ir visai neblogai žiūrisi. Pažiūrėt reiktų. Bent jau dėl netipiško vieno herojaus filmo. 9 balai.
Šiaip filmas kažkuo primena "American history X", tai jei pastarasis patiko, tai ir šis sužavės.

Komentarų nėra: