2008 m. balandžio 26 d., šeštadienis

The Condemned [2007]

Lietuviškai: Pasmerktieji.

10 žmonių už padarytus nusikaltimus yra nuteisti kalėti iki gyvos galvos. VIenas amerikiečių prodiuseris sukuria realybės šou ir pasirenka tuos 10 mirtininkų dalyvauti jame. Jis patupdina juos į negyvenamą salą, kur yra pridėta šimtai kamerų ir per 30 valandų turi išlikti tiktai vienas žmogus. Tam išlikusiajam mirtininkui bus dovanota laisvė. Gal viskas ir praeitų sklandžiai, tačiau apie nelegalų realybės šou sužino JAV slaptosios tarnybos. Kol valdžia bando susekti kur vyksta šou, saloje vyksta mirtinas mušis dėl vilties gyventi...


Šiais laikais kai realybės šou projektai yra labai popūliarus, nekeista kad atsiranda tokie filmai. Kažin kiek jie paremti tikrove, o kiek sukurta, tačiau ir taip aišku, kad tokio tipo "Rat race" vyksta. Tačiau tuo linksminasi tik ribotas monių kiekis.
Na, filmas pasakoja apie tai, kad atpildas ateina bet kokiu atveju ir kiek tu beprisidėtum prie doro ar nedoro reikalo. Kalba apie žmogaus gyvybės žemą vertę mūsų laikais ir apie tai, kad dažnai yra pelnomasi iš smurto ir gyvybės, o juk tai brangiausia ką turime.
Šis veikalas yra žiaurokas. Merginom patiks jei užsimerks žiaurios scenoms. Šiaip mintis įdomi, tačiau kadangi tai kovinis veiksmo filmas, tai galvoje pasiliks neilgam. Idėjai ir minčiai 9 balai, filmui 7-8. Who knows..

Komentarų nėra: